“Att studera och inhämta ny information som stimulerar hjärnan är kul” – En kundberättelse

Tiden som student är rolig och berikande. Nya möjligheter öppnar sig när universitet och högskolor erbjuder kompetensutveckling, erfarenhetsutbyten och gemenskap. Högre studier ger också bättre förutsättningar för att sedan få arbete och lön. Vår kund har tagit examen som Ingenjör inom medicinteknik på KTH i 2020 och berättar hans erfarenheter och utmaningar som student.

Student med muskelnedsättning har fallenhet för teknik och IT och vill lära sig om den medicintekniska världen

Vår kund som valde inte säga sitt namn har muskelnedsättning och behöver i princip assistans med allt vardagligt.

Jag gillar att gå på bio då och då men COVID-19 har satt pause på detta. Annars läser jag böcker, tittar på serier och fördriver tiden framför datorn.

Teknik och IT är stora intresse för honom och han gillar att läsa om nya tekniker och utföra små projekt. Han tog examen som Ingenjör inom medicinteknik på KTH.

Jag valde denna utbildning eftersom det vore intressant att se lära sig den om medicintekniska världen då man ofta kommer i kontakt med sådan utrustning.

“Mitt största problem har varit tillgängligheten”

Det är högskolornas och universitetens ansvar att göra studiesituationen tillgänglig för alla studenter även för studenter med funktionsnedsättning. Den svenska lagstiftningen uppmanar högskolorna och universiteten att aktivt verka för alla studenters lika rättigheter och att motverka diskriminering på grund av till exempel funktionsnedsättning.

Att studera och inhämta ny information som stimulerar hjärnan är kul. Jag valde att studera vidare eftersom det är bättre än att inte göra något alls.

Han tycker att skolor försöker anpassa sig till en så långt de kan men det finns utrymme för förbättring:

Då jag inte har kognitiva svårigheter så har mitt största problem varit tillgängligheten. Vissa klassrum är trånga eller har dålig design så man blir tvungen att sitta varsom och se dåligt. Sedan så har vissa skolor lite dumma regler som försvårar allt.

Tankar kring framtiden

I dagsläget studerar han på en sommarkurs om webbutveckling. Han skulle vilja jobba och försöker hitta något lämpligt eller att ta en utbildning inom data/IT i snart framtiden.

Vi på New Life gratulerar dig till examen och alla dina prestationer och

vi hoppas att alla dina önskningar går i uppfyllelse.

Har du också en berättelse som du vill dela med oss och andra?

Tycker du att det vore kul att berätta dina erfarenheter och upplevelser till andra? Har du kanske en intressant hobby eller intresse? Tveka inte att kontakta oss på lilla@newlife.se.

Missa inte våra aktiviteter och nyheter! Följ oss på våra sociala kanaler