Jobba som personlig assistent

Att jobba som personlig assistent är meningsfullt

Hos oss på New Life AB sätter vi alltid kunden i fokus. Detta innebär att kunden själv ska kunna bestämma över sitt liv och sin vardag. Hos oss får våra kunder alltid ett gott bemötande och en hög servicegrad. Att arbeta hos oss innebär att du engagerar dig i andras utveckling och möjligheter. Arbetet som personlig assistent kräver därför ett genuint och personligt engagemang för människor i behov av omsorg.

Du gör skillnad för dina medmänniskor i vardagen

Tanken med den personliga assistansen är att kunden ska kunna få leva sitt liv efter egna förutsättningar och önskemål till ett självständigare liv. Detta innebär att du som assistent visar engagemang för kundens situation och har förmågan att anpassa dig efter enskilda kundens behov så att stödet utformas individuellt. Det är därför viktigt att du som medarbetare delar företagets vision och värderingar. Du som personlig assistent är vår viktigaste resurs.

Vanliga frågor

Vi är här för att hjälpa dig med alla dina frågor och svara inom 24 timmar. Dessutom kan du hitta de flesta svar på dina frågor direkt på den här sidan.

Som personlig Assistent har du en otroligt viktig roll i den funktionshindrades liv. Du ska på många sätt vara en kameleont med olika kompetenser under olika stunder. Det är viktigt att kunna känna av den funktionshindrade, se behov, att möta och bemöta. Att kunna agera men också reagera.

Arbetet ställer höga krav och det gäller för dig att veta hur du dels ska kunna agera proffsigt samtidigt som du har frihet under ansvar att själv sätta gränser som ibland kan vara väldigt flytande.
Kort och gott ett komplext arbete som utvecklar dig som människa där du är ditt eget verktyg.

Beroende på vem du ska arbeta hos kan krav och önskemål se olika ut. Hos en del kunder behöver du ha en specifik utbildning, hos andra är viss erfarenhet ett krav. För att du ska känna dig trygg i din nya roll erbjuder New Life Assistans AB en introduktionsutbildning

Som medarbetare hos oss på New Life AB får du bland annat:

 • Goda arbetsvillkor
 • Goda löneförmåner
 • Friskvårdsbidrag
 • Utbildning
 • Ett utvecklande och givande arbete
 • Personliga assistenter med bra anställningsvillkor som du själv valt.
 • Personlig arbetsledare du själv valt.
 • Arbetsledaren har egen dator, bemanningstelefon, tydlig ansvarsfördelning, introduktion, löpande information, utbildning och stöd i form av kontakten till oss, hemsidan och handboken.
 • Alla assistenter får en webb-baserad introduktionsutbildning, kollektivavtalade försäkringar och förmånlig friskvård.
 • Utbildad arbetsmiljöansvarig i just ditt assistansuppdrag.
 • Tillgång till elektroniskt system för schemaläggning, tidrapportering, dokumentation och journalföring i form av Aiai.
 • Ett avtal som passar just dig.
 • Tillgång till kostnadsfri LSS-rådgivning när du har frågor om ditt assistansbeslut eller behöver hjälp vid en omprövning.
 • Du har alltid någon att fråga om din personlig assistans.
 • Redovisning av din assistanstid och dina omkostnader varje månad. Självklart står vi även för föradresserat kuvert med porto så att du enkelt kan skicka din räkning till FK efter att du godkänt den.
 • Journummer där du eller dina assistenter når oss dygnet runt.

Vill du veta mer eller boka in ett möte är du välkommen att kontakta oss genom att fylla i ett kontaktformulär eller genom att ringa eller maila oss på kontaktuppgifterna nedan.

Tel: 020-12 12 44
Mail: info@newlifeab.se 

Lediga tjänster

Väx tillsammans med oss. Här nedan hittar du våra lediga tjänster. Hittar du inga lediga tjänster? Så kan du skicka din intresseanmälan och vi kontaktar dig när vi hittar en match. 

Inga lediga tjänster just nu?
Skicka din intresseanmälan här. 

OBS! Vänligen fyll i ansökningsformuläret nedan även om du har redan skapat en profil tidigare, eller om det var länge sedan du sökte en tjänst hos oss. 

Har du fler frågor eller funderingar?

Ring eller besök oss redan idag!