Disability Rights Defenders – ”Det måste bli enklare att kräva sin rätt”

Projektet från Independent Living Institute Disability Rights Defenders, DRD, har funnits i snart två år. Projektet består huvudsakligen av ett nätverk, en Facebookgrupp med nu över 1000 medlemmar från över 100 länder. Selina Griesser har arbetat i projektet sedan starten.

Målet är att medlemmarna ska stärka varandra genom att dela med sig av kunskaper om hur man kan använda lagen som verktyg mot diskriminering.

Selina Griesser

Ämnen som diskuteras i Facebookgruppen

All tänkbar information som i grunden handlar om att försvara sina rättigheter. Vi är en plattform för att sprida kunskap och information.

Selina Griesser säger på Assistantkoll.se.

Beskrivningar av rättsliga fall, domstolsbeslut, referenser till lagstiftning, publikationer, rapporter och tillkännagivanden, tips om finansiering, studier, konferenser eller webbseminarier och jobbmöjligheter. Allt relaterat till funktionsrätt.

Dessutom kan man få hjälp med att få kontakt med sina organisationer i hemlandet gällande egna rättsfall, berättar Selina till Assistantkoll.se.

Nu handlar mycket om Corona relaterat till personer med funktionsnedsättning. Vissa skriver till exempel att de i deras länder ska flyttas till institutioner för att ”skyddas från smitta”. Fast det faktiskt tvärtom höjer risken.

Följ projektets webbinarier

Hittills har DRD haft tre webbinarier: det första om strategisk processföring och att använda lagen som verktyg, det andra om tillgänglighet och det tredje om åldrande.

Titta på senaste avsnittet här:

Missa inte projektets nyheter

Anmäl till nyhetsbrev här.

Följ oss på sociala medier!

ArabicEnglishSwedish