ArabicEnglishSwedish

Föreläsning om FN:s Globala målen

Den 12 december 2019 bjöd New Life Assistans AB som medlem på Global Compact Swedish Network samt med Årsta Park Kontorshotell till en föreläsning och workshop med Karin Gjellan, en av Svenska FN-förbundets ambassadörer för de globala hållbarhetsmål som ingår i ”Agenda 2030”.

Karin och personalen av New Life Assistans AB (Lilla, Maureen och Bashar)

Karin Gjellan studerar Statsvetenskap med inriktning på krishantering och säkerhet vid Försvarshögskolan höll föreläsningen om Globala målen. Hon blev ambassadör för Globala målen för att sprida kunskap om, och diskutera frågor om hållbar utveckling, jämställdhet och utbildning. Föreläsningen började med en presentation om grundläggande idéer och frågor omkring Globala målen som vad hållbar utveckling är och hur det sett ut genom tiderna.

Karin berättade också om vad är läget i världen, hur länder har hållit sina mål över tiden. Vad som går bra och vad som går mindre bra. Läs mer om Globala målen.

Karin Gjellan håller föreläsningen

I workshop ledde Karin ett samtal kring hur individer eller företagare i Sverige och globalt kan påverka framgången för Globala målen. Det finns inget rätt och enda svar på frågan men det är självklart att det finns mycket mer att göra. Om du vill engagera dig och lära om vad du kan bidra till Globala målen hittar du inspiration här.

Föreläsningen och workshop har varit den första delen av en planerade serie omkring FN:s Globala målen 2030. På New Life Assistans AB planerar vi ytterligare föreläsningar i 2020 för att fördjupa entreprenörers kunskaper kring hur de kan bidra till en mer hållbar miljö i deras verksamhet därför att framtidens företag är hållbara företag.